MARTHA FIELDS – BRAMBLE BRIDGE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

De Texaanse countryzangeres en songschrijfster Martha Fields uit Austin gaat een productief jaar tegemoet in 2024. Ze brengt met het live opgenomen album “Martha Fields Live” en het studioalbum “Bramble Bridge” twee nieuwe platen op de markt die ze ook zal gaan promoten tijdens talloze live concerten in Amerika en in Europa. ‘Het ijzer smeden als het heet is’ noemt men dat want haar laatste drie platen scoorden in de voorbije jaren enorm goed op deze beide continenten.

Bij ‘Rootstime’ hadden ze dit reeds heel snel door want Martha Fields werd al in oktober 2021 door ons uitgenodigd voor een gezellig optreden in de ‘Bed ’n Blues’-Living Room in Halen, toen het podium delend met haar Franse vertrouweling en multi-instrumentalist Manu Bertrand. Zij brengt de laatste jaren haar tijd dan ook al pendelend door tussen Austin, Texas en Bordeaux, Frankrijk van waaruit ze haar Europese optredens arrangeert.

In datzelfde 2021 bracht Martha Fields met “Headed South” ook een splinternieuwe plaat uit en ondergetekende mocht al in januari 2016 op deze pagina’s een lovende recensie neerschrijven voor haar album “Long Way From Home” dat ze had uitgebracht onder de naam van ‘Texas Martha And The House Of Twang’, een plaat met daarop een sublieme mix van country-, honky-tonk-, blues-, folk- en rocknummers.

Ook haar nieuwe studioplaat “Bramble Bridge” die in St. Denis De Pile nabij Bordeaux in Frankrijk werd opgenomen bevat elf nummers in deze diverse muziekstijlen zoals u hieronder zelf kunt vaststellen in de twee video’s van liedjes die we uit het op 1 juni uitgekomen album hebben geselecteerd. Het zijn achtereenvolgens de lekker swingende countryrocker “All I Know” waarmee het album begint en het melodieuze “Sweet Lips” die u zullen proberen te overtuigen om eveneens naar de overige liedjes op het door Martha Fields zelf geproducete “Bramble Bridge” te gaan luisteren en u hopelijk kunnen overhalen om het schijfje eventueel aan uw platenverzameling toe te voegen.

Manu Bertrand nam als multi-instrumentalist ook voor dit album opnieuw de meeste instrumentatie bij al deze nummers voor zijn rekening door te spelen op dobro, akoestische gitaren, resonator-gitaar, Weissenborn-slidegitaar, pedal steel, lap steel, banjo en mandoline. De contrabas- en elektrische basgitaarklanken werden ingespeeld door Serge Samyn, Urbain Lambert speelde op elektrische gitaar, Xavier Duprat op piano en Hammondorgel en Denis Bielsa op drums en percussie. Olivier Leclerc droeg op enkele tracks bij op viool en Christophe Dupeu leverde ook een gesmaakte bijdrage af op mondharmonica op de meer bluesy nummers, terwijl de soulvolle backing vocals bij de songs verzorgd werden door Jared Tyler (Malcolm Holcombe), Jesse Aycock (‘Hard Working Americans’) en Mallory Eagle.

De inspiratie voor de albumtitel ‘Bramble Bridge’ komt van een klein brugje in Wayne County, West Virginia waar de roots van Martha Fields te vinden zijn. Zij ziet het als haar persoonlijke overbrugging van Wayne County naar Texas, Oklahoma, Nashville en zelfs overzee waar haar muzikale carrière zich in de voorbije decennia succesvol heeft ontwikkeld. Tien van de elf tracks op dit album zijn eigen composities, terwijl ze afsluit met een eigen versie van de stokoude en ontelbare keren gecoverde folk- en gospel-traditional “Wayfairing Stranger”.

“Irene’s Mountain Railway” en “Country Roads Of France” zijn verhalende countryballads, terwijl “Rosabelle’s Ghost”, “Nightrider Blues”, “Party Marty” en “Curse On The Greenbrier” eerder gekenmerkt worden door bluesy klanken. De countryrocker “Are You Ready For Some Country?” en het zachte honky-tonklied “Bisca Bay” bevestigen tenslotte de eerder reeds aangehaalde diversiteit in de muziekstijlen die Martha Fields ons op “Bramble Bridge” aanbiedt.

(valsam)

 


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: MARTHA FIELDS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.